Sivut

tiistai 3. marraskuuta 2015

KILPIKONNAT JA UUNIJUUREKSET
 
 
 
Facebookissa (missäpä muuallakaan nykyään.. :D) jossakin ruokaryhmässä pyöri kuvia jauhelihakilpikonnista ja olen sen verran lapsimielinen että pitihän mun päästä kokeilemaan. Onhan ne aika söpöjä!
 
 
 
Eli ensin tein normaalin lihapullamassan. Muotoilin isoiksi pihveiksi. Sitten nakkipaketin kimppuun. Riippuen mitä nakkeja käytät, leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi päätä ja jalkoja varten. Itse leikkasin nakin kolmeen osaan, pääksi päätyi kokonainen pala ja jaloiksi pala vielä puoliksi leikelty pituussunnassa. Oiskohan tonkin voinut selittää vielä hieman monimutkaisemmin?!
Mustapippuria silmiksi.
Cheddarsulatejuustosta leikelty "nauhoja" selän ristikkokuviointiin.
 
Sitten eikun uuniin.
 
Lisäksi tein uunijuureksia.
 

Pilkoin porkkanaa, bataattia, parsakaalia, lanttua, palsternakkaa, punajuuria, herkkusieniä suht samankokoisiksi tikuiksi. Pyöräytin öljyssä ja maustoin suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella.
Nämäkin uuniin paistumaan kunnes on kaunis paistoväri. Voit kokeilla haarukalla, hammastikulla tms että onko juurekset kypsiä. Itse jätin pienen purutuntuman niihin ettei mennyt ihan mössöksi.

 


Joskus pitää vaan saada olla vähän lapsi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti