Sivut

perjantai 28. lokakuuta 2016

Taistelu flunssaa vastaan kanakeitolla

Minuun iski flunssa. Aivan mahottoman äkäinen pöpö. Veti minut sängynpohjalle moneksi päiväksi. Mikään ei maistunut miltään eikä ruokahalua kuumeessa ollut laisinkaan. Silti jotain on syötävä jätskin lisäksi.. nyt oli oiva hetki kokeilla kanakeittoa.

Googletin hetken ja päädyin tähän reseptiin. Pitihän minun vähän muunnella sitä joten omani oli seuraavanlainen:

1 iso sipuli
2 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 rkl ruokaöljyä
1 punainen paprika
1 tuore chili ilman siemeniä
1 litra kanalientä
4 tl kurkumajauhetta
cayennepippuria maun mukaan (suosittelen laittamaan reilusti)
300 g kanaa (mulla oli kanan rintafileitä)
haluamasi määrä ja laatua nuudeleitä
suolaa
mustapippuria myllystä

1. Kuori ja viipaloi sipuli, porkkana, chili ja valkosipuli.
2. Kuori inkivääri ja leikkaa se pieniksi suikaleiksi.
3.Viipaloi paprika.



4. Kuumenna kattilassa ruokaöljy ja lisää sipuli, porkkana, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota keskilämmöllä n. 5 minuuttia (varo käräyttämästä!).


5. Lisää paprika ja kuullota vielä minuutti.


6. Lisää sitten kanaliemi, kurkumajauhe ja cayennepippuri.


7. Lisää kana pilkkomatta (aina vain parempi, jos löydät luullista kanaa). Kiehauta ja anna porista
keskilämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat sopivan pehmeitä. Liemi tekee kipeänä erittäin hyvää, joten tarpeen vaatiessa voit lisätä tässä vaiheessa vähän lisää vettä.



8. Napsauta lämpö pois levyltä, poista kana kattilasta, riivi se kahta haarukkaa apuna käyttäen paloiksi.


9. Lisää kattilaan riivitty kana.


10. Kuumenna lähes kiehuvaksi, lisää joukkoon nuudelit ja keitä vielä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat sopivan kypsiä.


11. Mausta suolalla ja mustapippurilla.



Ja eikun flunssaa vastaan taistelemaan erittäin hyvänmakuisella keitolla! Itsehän en hirveästi maistanut mitään mutta terveet jotka sitä maistoi olivat sitä mieltä että hyvää on ja kelpaa erinomaisesti myös vaikkei flunssa ole iskenyt.

2 kommenttia: