Sivut

maanantai 24. lokakuuta 2016

Kinkkuvoileipäkakku

 
 Muruni veli täytti vuosia ja anoppikokelas pyysi minua tekemään voileipäkakun. Tällä kertaa kinkkutäytteinen koska synttärikalu ei kuulemma syö kalaa.

Kinkkuvoileipäkakkua siis väkertämään!

Äitini on mestari voileipäkakkujen teossa enkä halunnut kysyä häneltä ohjetta, yhtä hyvää ei vain ikinä tule vaikka täysin samalla ohjeella tekisin niin parempi etten yritä matkia ja joudu pettymään :)


Kinkkuvoileipäkakkuani jos teet niin tarvitset:

Kostutukseen:
Lihalientä 3-4 dl (itse sekoitin yhden fond du chefin ja kuumaa vettä)

2 isoa paahtoleipää, mulla oli monivilja ja kauralese

ruohosipulinippu
kirsikkatomaatteja
n 200 g tuorekurkkua
1 suolakurkku
keltainen paprika
salaattia

200 g kinkunpalanen
kinkunsiivuja

300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosipulituorejuustoa
100 g paprika-sipulituorejuusto
350 g creme fraichea
2 dl kuohukermaa

mustapippuria
suolaa





Täyte 1:

1. Pilko kinkunpalanen pieneksi kuutioksi
2. Pilko suolakurkku pieneksi
3. Pienennä haluamasi määrä ruohosipulia
4. Sekoita pilkottuihin aineksiin
          100 g maustamatonta tuorejuustoa
          100 g valkosipulituorejuustoa
          100 g creme fraichea
5. Rouhi hieman mustapippuria myllystä


Täyte 2:

1. Pilko paprika pieneksi
2. Pilko tuorekurkku pieneksi
3. Sekoita pilkottuihin aineksiin
          100 g maustamatonta tuorejuustoa
          100 g paprika-sipulituorejuustoa
          150 g creme fraichea
4. Mausta, suolaa ja mustapippuria

         


Kasaaminen

1. Leikkaa paahtoleivän viipaleista reunat pois ja asettele haluamasi muotoon.
2. Kostuta lihaliemellä. Saa kostuttaa aika reilulla kädellä.

Levitä ensimmäistä täytettä leipäviipaleiden päälle.


Uusi leipäkerros. Kostuta kunnolla.


Levitä kakkostäyte.


Sitten vielä leipäkerros ja kostutus.

Paketoi kakku elmukelmuun, tiiviisti ja laita jääkaappiin yöksi kostumaan.

Seuraavana päivänä on kuorrutuksen ja koristelun vuoro.

Kuorrutus:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita 100 g maustamatonta tuorejuustoa ja 100 g creme fraichea kermavaahtoon.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Levitä massa voileipäkakun päälle
5. Koristele sydämesi kyllyydestä :) koristelussa vain mielikuvitus on rajana, netistä esim löytää paljon ihania tapoja koristella jos tuntuu että oma mielikuvitus ei riitä.


Tästä söi 13 ihmistä hyvällä maulla ja vielä jäi pieni pala. 15 hengelle uskaltaisin ehkä tämän kokoista suositella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti