Sivut

perjantai 7. lokakuuta 2016

PIHVI JA PARSAA

Naudan sisäfilepihvi, parsaa ja hollandaisekastiketta? KYLLÄ! Vähän luksusta tuon ainaisen kanan syömisen jälkeen.
 
 
Kaupasta tarttui siis mukaan pari naudan sisäfileepalaa ja nippu vihreää parsaa.
 
Himosin paahdettua parsakaalia pihvin kaveriksi mutta kauhukseni sain todeta ettei koko kaupasta löytynyt parsakaalia. Parsa sai siis ajaa rehujen osan tällä kertaa. Eikä siinä, rakastan parsaa, mutta oli hieman hinnakas näin parsakauden ulkopuolella xD
 
Katkaise parsoista kova pää pois, napsahtaa hyvin poikki just oikeassa kohdassa.
 
Kuori alaosaa perunankuorimaveitsellä.
 
Keitä muutaman minuutin ja laita kylmään veteen jotta eivät kypsy liikaa.
 

 
 
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kuin paistat.
 
Pyyhi lihan pinta talouspaperilla.
 
Kuumenna pannu, lisää tilkka öljy ja suolatonta voita.
 
Kun voi on kuumentunut laita pihvit pannulle.
 
Anna paistua rauhassa toiselta puolelta kunnes raa'alta pinnalta alkaa tihkumaan nestettä.
 
Vähennä lämpöä.
 
Käännä pihvit ja anna paistua kunnes paisetulta pinnalta alkaa tihkumaan nestettä, silloin pihvi on medium - medium +.
 
Mausta. Minä laitoin mustapippuria myllystä, itselleni aika reilusti ja toiselle puoliskolle joka on pippurihullu niin vielä reilummin :D
 
Laita pihvit folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi (tämä estää sen ettei nesteet valahda pihvistä lautaselle heti ekan veitseniskun myötä!)
 
Käytin myös jäähtyneet parsat samalla pannulla lämpenemässä ja ottamassa voin makua.
 
Lisänä itsetekemä hollandaisekastike.
 
Toinen puolisko veti tyytyväisenä perunamuusin kera kun ei noiden rehujen ystävä ole.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti