Sivut

perjantai 12. helmikuuta 2016

PIZZAAAAA.

Itsetehty pitsa, mikäs sen parempaa.


Pohja:

1 ps kuivahiivaa
3,5 dl n 40 asteista vettä
1,5 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
n 9 dl vehväjauhoja

Kaikki sekaisin monitoimikoneessa tai sekoita käsin. Vaivaa tai anna koneen vaivata hetkisen jotta taikinapallosta tullee kimmoisa.

Anna nousta vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeen alla kaksinkertaiseksi.

Tee taikinasta kolme pienempää palleroa.

Vaivaa ja taputtele/ kauli palleoisista ohuita pohjia. Tuosta taikinasta saa 3 isoa pellillistä.





Sivele pohja ölyllä ( auttaa ettei pohja ime nesteitä täytteistä! Eli pohjasta tulee rapeampaa.


Tässä toinen kikka millä saa apean pohjan, en tiedä toimiiko sinäänsä mutta akastan juustoa joten ei tämä pahastakaan ole :D Eli levitä pieni määä juustoa öljyn päälle.


Levitä paseerattua tomaattia/ tomaattimurskaa/ pitsakastiketta ja mausteita


Sitten täytteiden vuoro. Tällä kertaa itse käytin paistettua pekonia, paistettuja kanansuikalaita, punaista paprikaa kuutioina sekä mozzarellajuustoa. Päälle kahta eri juustoraastetta. NAM!


Paistoin uunin yläosassa n 275 asteessa kunnes juusto oli kauniin ruskea ja reunat saaneet vähän väriä, riippuen uunista mutta n 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti