Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2016

LIHAPIIRAKAT UUNISSA


Facebookin kokkailuryhmät.. olen niiden takia lihonut ainakin muutaman kilon. Toinen toistaan herkullisempia ohjeita, ja tietenkin ne rasvaisimmat ja epäterveellisimmät sieltä osuu silmään :)

Tällä kertaa innostuin tekemään lihapiirakoita. Olen kerran aikaisemmin tehnyt, mutta en kamalasti pidä öljyn kanssa läträämisestä, siksi kiinnostuin kun nämä olikin uunissa paistettavia. Pakkohan niitä oli kokeilla.

Alkuperäisen ohjeen löysin täältä , itse tein pienemmän satsin kun pakkaseen ei meinaa tällä hetkellä mahtua mitään ja olisi ärsyttävää tehdä 20 lihapiirakkaa jos ne ei omaan makuhermoon iskekään.

Minun kokeiluerä (tuli 8 lihapiirakkaa) :

2,5 dl täysmaitoa
vajaa 0.25 dl sokeria ja 0,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
6,5 dl vehnäjauhoja
50 g voisulaa

n 350  g jauhelihaa
1 iso sipuli
n 2 dl kypsää puuroriisiä
mausteita oman maun mukaan, mulla valkosipulia, paprikaa, chiliä, pippuria, lihaliemikuutio

kananmunaa sulkemiseen ja 75 grammaa sulatettua voita voiteluun

1. (Keitä riisi kypsäksi)
Aloita tekemällä taikina. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon. Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.

2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon pilkottu sipuli, pyörittele hetki pannulla.
Maustoin jo tässä vaiheessa jauhelihaa. Lisää kypsä riisi joukkoon ja lisää mausteita.

3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa osat vielä kahteen osaan (yhteensä 8 taikinapalloa).

4. Painele taikinapallot soikeiksi noin 0.5 cm paksuiksi ympyröiksi. Lisää toiselle puolelle pari-kolme ruokalusikallinen täytettä, sen jälkeen voitele kananmunalla reuna ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni. Tee näin joka palalla.

5. Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele kypsän lihapiirakat voisulalla ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät.

Tarjoile esimerkiksi lenkkipalan, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.








 
Aion ehdottomasti tehdä uudestaan!

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta :) Terkuin kotiruokaa Kirsin tapaan-blogin Kirsi

    VastaaPoista