Sivut

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Bagelit

Palloittelin mielessäni croissanttien tekemistä vastaan bageleiden tekemistä. Päädyin kokeilemaan bageleiden tekoa.

Kinuskikissan ohje sai olla ohjenuorani. Ohje löytyy täältä . Kinuskikissalta löytyy myös gluteeniton versio.

Näitä tarvitset:

Bageleihin:

2 tl kuivahiivaa
1 ½ rkl sokeria
3 ¼ dl vettä
9 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa

Keittämiseen:

1 ½ l vettä
1 rkl suolaa

Täytteeksi voit käyttää mitä mieli tekee, minulla oli maustamatonta tuorejuustoa paksu kerros, salaattia, kurkkua, kinkkua, juustoa, tomaattia.


Sekoita jauhot, suola, sokeri ja kuivahiiva kulhossa ja tee kolo keskelle. Kaada vesi (reilusti kädenlämpöistä vettä) koloon.

Sekoita ja lisää samalla vettä niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja on tarpeeksi paksua.
Vaivaa jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa.
Sivele iso kulho kevyesti öljyllä ja anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 8 palaan ja pyörittele niistä pallot.

Tee jauhotetulla sormella reikä pallon keskelle ja pyörittele rinkeliksi.

Minulla rinkelit olivat aika rumat, mutta maku oli kaunis :D


Nosta kevyesti öljytylle pellille ja anna kohota vähintään 10 minuuttia.


Mittaa kattilaan vesi ja suola.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske sitten lämpötilaa.
Nosta rinkeli kiehuvaan veteen ja keitä noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta.
Nosta reikäkauhalla öljytylle pellille.


Ripottele kostealle pinnalle siemeniä. Paista 225 asteessa 15-18 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti