Sivut

lauantai 3. syyskuuta 2016

PANNUPIHVI

Jääkaapissa paketti jauhelihaa, mitä tekisi? Ei sitä ainaista jauhelihakastiketta. Pihvejä, joo. En jaksa pyöritellä pihvejä.. hmm.. pannupihvi, JOO!
 
 
Näitä tarvitset:
 
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
70 g pieneksi pilkottua pekonia
mustapippuria
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 lihaliemikuutiota
Öljyä ja voita paistamiseen
 
1. Paista pieneksi pilkottu sipuli, valkosipuli, chili ja pekoni pienellä lämmöllä tilkassa öljyä n 10 min.
2. Vaivaa jauheliha hetken jotta saat siihen vähän sitkoa.
3. Lisää paistetut ainekset ja mustapippuri jauhelihaan ja sekoita lisää.
4. Lisää korppujauhot ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi.
5. Muotoile yksi iso pihvi, noin 1-2 cm paksu ja paista voissa.
6. Käännä pihvi ja paista toiselta puolelta.
7. Lisää kerma ja lihaliemikuutiot ja anna muhia kunnes lihaliemikuutiot on sulanut.
 
Keitetyt perunat tai muusi sopisi tähän erinomaisesti, omasta jääkaapista ei tosin löytynyt pottuja joten jouduin tyytymään pastaan. Hyvin meni niinkin :)
 


Minulla pihvi vähän hajoili käännettäessä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti