Sivut

perjantai 23. syyskuuta 2016

KUKKAKAALIPOHJAINEN PIZZA ja valkosipulinen voimajoneesi

Hieman terveellisempi vaihtoehto pitsalle.
 
Jos ei olisi kuuri menossa niin lisäisin tomaattimurskaa pohjalle, ja JUUSTOA tietenkin. Tämmöisenä se muistutti ehkä enemmän piirakkaa, varsinkin kun oregano unohtui kauppaan, mutta hyvää se oli silti. Upposi jopa tuolle toiselle puoliskolle (tosin en ole vieläkään kertonut että pohja oli kukkakaalista xD)
 
Näitä tarvitset:
 
n 400 g kukkakaalia
2 kananmunaa
400 g naudan paistijauhelihaa
200 g tiikerirapuja (tai muita suolattomia katkarapuja)
1 pieni paprika
rucolaa
valkosipulijauhetta
paprikamaustetta
mustapippuria
 
valkosipuliseen voimajoneesiin tarvitset:
 
2 kananmunaa
n 100 g suolatonta voita
n rkl sitruunamehua
1 tl valkopippuria
1 rkl valkosipulijauhetta
 
Näin teet voimajoneesin:
 
Sulata 100 g voita ja anna jäähtyä.
Riko kaksi kananmunaa kippoon ja ota sauvasekoitin esille.
Käynnistä sauvasekoitin kananmunien joukossa, pidä paikallaan ja kaada hitaasti voisulan sekaan. Käytä sauvasekoitinta vähän aikaa kunnes alkaa hieman paksuuntumaan.
Lisää sitruunamehua, valkopippuria ja valkosipulijauhetta ja sekoita. Voila!

 

1. Raasta kukkakaali pieneksi muruksi.


2. Lisää kaksi kananmunaa ja sekoita. Lisää myös valkosipulijauhetta ja sekoita tasaiseksi massaksi.


3. Levitä kukkakaalimunaseos pellille ja muotoile lusikan avulla esim. ympyräksi. Paista 200 asteisessa uunissa n 20 min, kunnes on saanut hieman väriä ja on jähmettynyt.

 
 
4. Paista tiikeriravut jos ne on raakoja versioita voissa, pirskauta sitruunanmehua päälle.
5. Paista jauheliha runsaassa voissa. Lisää valkosipulijauhetta, paprikamaustetta ja mustapippuria.
 


6. Pilko paprika ja lisää paprika, jauhelihat ja ravut pohjan päälle. Käytä vielä uunissa jotta paprika lämpiää, muut ovat jo kypsiä.


7. Ota pitsa uunista, leikkaa paloiksi, laita voimajoneesia päälle ja lopuksi rucolaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti