Sivut

perjantai 26. elokuuta 2016

KANTARELLIPEKONIPIIRAKKA

 
Kantarelli, keltavahvero, metsän kulta... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pari vuotta sitten vihasin sieniä, nykyään voisin tunkea niitä joka ruokaan. Näin se maku muuttuu :)
 
Muuton jälkeen en ole tietoinen sienipaikoista joten nämä on poimittu ihan vaan Prisman vihannesosastolta. Ukko lähti veljensä kanssa kattomaan jalkapallopeliä ja ajattelin herkutella sienillä kun tuo toinen osapuoli ei niistä oikein välitä. Jääkaapista löytyi toinen herkku, pekoni, eli ajattelin yhdistää kaksi ihanuutta yhdeksi: kantarellipekonipiirakaksi.
 
Näin teet pohjan:
 
150g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
 2 rkl vettä
 
1. Sekoita suola jauhoihin
2. Nypi voit jauhoihin murumaiseksi seokseksi. Sekoitat siis nämä yhteen nyppimällä sormenpäillä.
3. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti.
4. Painele taikina piirakkavuokaan (muista jättää reunat!)
5. Laita piirakkavuoka pakkaseen (reunat eivät lässähdä yhtä helposti paistettaessa jos ovat jäässä).
6. Käännä uuni 200 asteelle.
7. Kun uuni on lämmennyt ota piirakka pakkasesta ja esipaista se noin 10 minuuttia.
 
Kun esipaistat pohjan, tee täyte.
 
Näitä tarvitset täytteeseen:
 
litra kantarelleja
hieman voita paistamiseen
1 pkt pekonia
1 sipuli pieneksi pilkottuna
2 dl kermaa
2 kananmunaa
n 150 g juustoraastetta
mustapippuria
 
1. Pilko pekonit pieneksi ja paista ne rapeaksi.
2. Ota pekonit pannulta ja laita talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva jää paperiin.
3. Paista repimällä pienennetyt kantarellit pekonirasvassa (jos on liian vähän lisää voita, mä lisäsin voita joka tapauksessa xD)
4. Paista sipulit.
5. Kaada paistetut pekonit ja kantarellit takaisin sipulien joukkoon ja sekoita.
6. Kaada koko seos pohjan päälle.
7. Sekoita kerma, kananmunat ja mustapippurin keskenään.
8. Kaada sienipekoniseoksen päälle.
9. Ripottele juustoraasteet pinnalle.
10. Paista n 20 min foliolla peitettynä minkä jälkeen poista folio ja paista vielä 15-20 min kunnes reunat ja juusto on kauniin kullanruskeat.
 
Anna seistä hetki ennen nauttimista.
 




 


Oli niin hyvää ettei se kyllä tuohon yhteen palaan jäänyt... XD

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanaa ja varmasti hyvää. Ihan kateellisena täällä kuvia vaan katselen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kieltämättä hyvää! :) eikun leipomaan sinäkin! ;)

      Poista