Sivut

tiistai 26. heinäkuuta 2016

TAIVAALLINEN SITRUUNAPASTA

Olen törmännyt jos jonkinlaiseen sitruunapastaohjeeseen ja nyt oli aika muokata ja löytää se oma. Ja niinhän siinä kävi että jo ensimmäisellä yrittämällä siitä tuli niiiiiin herkullista etten tiedä viitsinkö tulevaisuudessa sitä kovinkaan edes muokata.
 
Näitä tarvitset:
 
Pastaa neljälle hengelle, voit käyttää kuivaa tai tuoretta. Jos tuoretta, huomioi että keittoaika on vain muutama hassu minuutti!
 
100 g voita
yhden ison tai kahden pienen luomusitruunan kuoret
yhden sitruunan mehut
loraus valkoviinietikkaa
n desi vettä
4 dl kermaa
pari oksaa timjamia
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippuria tai kunnon rouhaisu myllystä
liemikuutio (korvasin suolan tällä, jos et halua käyttää liemikuutiota laita vähän suolaa)
reippaasti raastettua parmesaania, mulla oli varmaankin n 150 g
 
Pistä reippaasti suolattu pastavesi kiehumaan.
 
Sulata voi pannulla, lisää sitruunaraaste ja sitruunamehu. Anna kiehahtaa.
Lisää valkoviinietikka ja vesi ja anna kiehua pari minuuttia.
Lisää kuohukerma ja mausteet. Anna poreilla hitaasti n 10 min jotta kastike sakenee.
Jos käytit timjaminoksia, poista ne ennen kuin lisäät pastan.
 
Kun pasta on valmis, kaada kastikkeen sekaan pannulle ja sekoita.
Lisää raastettu parmesaani ja nauti heti.
 
 
Mmmmmh.
 
 

Leivän ohje tuleepi myöhemmin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti