Sivut

lauantai 30. heinäkuuta 2016

PARSA-PEKONIPIIRAKKA

Rakastan parsaa. Rakastan pekonia. Voiko piirakasta tulla pahaa missä on molempia? No ei tietenkään voi :D
 
Olen edellisessä kodissani kasvattanut parsoja rakkaudella jo muutaman vuoden ja nyt niistä alkaa pikkuhiljaa tulemaan satoa mikä ihan oikeasti näyttääkin parsoilta. Ja voih mikä maku. Hieman erilainen kuin kaupasta ostetut. Pitkä on ollut projekti mutta kyllä se on ollut sen arvoinen. Nyt minun vauvat majailee ex-mieheni luona ja sieltä saan niitä hakea sitä mukaan kun ne kypsyvät.

 

 

 
Löysin yhdestä minun lemppari blogista aika täydelliseltä kuulostavan reseptin, Meanwhile in Longfield- blogin versio reseptistä löytyy täältä .
 

Näitä tarvitset:

1 kpl Myllyn Paras ruispiirakkataikina
1 nippu vihreää parsaa
1 pkt pekonia
150 g juustoraastetta
3 kpl kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria

Anna valmiin piirakkataikinan sulaa paketissa olevien ohjeiden mukaisesti.

Kuori parsat. Keitä kuorittuja parsoja suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä muutama minuutti. Jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.

Leikkaa pekoni pieneksi ja ruskista se pannulla. Paistoin myös muutaman viipaloiduin herkkusienen.

Painele sulanut taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.



Laita rapeat pekoninpalaset ja sienet esipaistetun pohjan päälle.



Kaada muna-maito-kerma-mausteseos päälle.



Lisää keitetyt parsat ja lisää juustoraaste.



 
Paista n 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
 
 
Eikun nauttimaan. Maistui niin lämpöisenä kuin kylmänäkin. Nams.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti